Online marketing lead

Functieomschrijving

MOOIE BOULES ZOEKT EEN ONLINE MARKETING LEAD

Eten, boulen en borrelen in de allereerste jeu de boules-foodhallen van Nederland. Mooie Boules is een speeltuin voor groepen vrienden, familie en collega’s. Op dit moment zijn de vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Delft en Eindhoven vanwege corona gesloten en wordt ons nieuwe zusje in Haarlem verbouwd. Ook zijn we bezig met nieuwe locaties in nieuwe steden. Er is weer een stip aan de horizon, dus dat betekent dat we de Mooie Boules vestigingen binnenkort weer kunnen (her)openen.


Wie zoeken we?

Voor het centrale team zijn we per direct op zoek naar een creatieve executie-gedreven online marketing lead om Mooie Boules weer op de kaart te zetten en harder te laten groeien.

Functievereisten

Wie zoeken we?
We zoeken een creatieve, enthousiaste, hands-on gedreven online marketing lead die ervoor zorgt dat Mooie Boules gaat groeien in de verschillende steden. We zoeken een creatief persoon die bekend is met de belangrijkste vormen, tools en kanalen voor Mooie Boules: owned media (instagram en nieuwsbrief), earned media (PR en SEO) en paid media (social ads, SEA).
We hebben de afgelopen jaren 100.000en bezoekers gehad en we bereiden nu voor op een herstart na corona. Dat betekent dat we onze huidige achterban weer kunnen activeren en een nieuwe achterban kunnen aantrekken in de nieuwe steden dmv activatie & referral campagnes en voor Mooie Boules Haarlem staat er een crowdfunding campagne klaar die we onder de aandacht willen brengen.

Skills en verantwoordelijkheden

 • Primair: we zoeken iemand die hands on is, zelf content kan produceren (design skills zijn een pré) obv bestaande materialen en bekend is met de verschillende social media en communicatiekanalen die voor Mooie Boules werken:
  • Content produceren obv bestaande materialen voor socials en nieuwsbrief (owned)
  • Social media campagnes bedenken en uitvoeren via eigen kanalen (owned)
  • De basics weten en kunnen werken met tooling voor social ads en SEA (paid)
  • PR en communicatie met partners (earned)
  • Crowdfunding (owned, paid en earned)
 • Secundair: meebouwen aan de groei van Mooie Boules
  • Gezamenlijk de overall communicatiestrategie creëren obv alle learnings uit het verleden
  • Verantwoordelijk voor het verder uitbreiden en aansturen van het marketing team en specialistische partners indien we weer gaan draaien
  • Marketing playbook uitwerken voor een succesvolle uitrol per nieuwe locatie
  • Sales partnerships sluiten (samenwerkingen met organisaties)

Hoe werken we?

 • Op dit momenten werken we zelfstandig en remote
 • Periodiek en post corona werkt het centrale team op kantoor bij innovatie studio Aimforthemoon met een geweldig uitzicht over het IJ inclusief bar en (dak)terras waar meerdere startups (samen)werken
 • Het huidige centrale Mooie Boules team bestaat uit strategie & business, inbound sales & marketing, operatie en backoffice. Dit team bestaat momenteel uit Rogier, Tjebbel, Boudewijn, Niek, Jesse en Nienke en zullen we de komende maanden weer uit gaan bouwen
 • Jij werkt direct samen met Rogier, Jesse en marketing partners. Doel is dat het marketing team verder wordt uitgebouwd wanneer we weer op volle toeren draaien
 • Daarnaast werk je nauw samen met de lokale Mooie Boules kartrekkers en bedrijfsleiders voor het onder de aandacht brengen van lokale initiatieven en events

Over Mooie Boules
Mooie Boules ontstaat in 2013 als grap, wanneer 4 vrienden een jeu de boules event op het Museumplein in Amsterdam organiseren. Na 15 festivals exploiteert Mooie Boules in 2016 een pop-up bar op het Westergasterrein in Amsterdam. Dit is een dusdanig succes dat in 2018 de eerste permanente locatie in Amsterdam opent, en in juni 2019 de tweede in Rotterdam. Niet veel later volgen Delft, Eindhoven en na corona break opent in 2021 Haarlem en volgen er snel meer.
Mooie Boules bevindt zich op het snijvlak van horeca, sport & spel en evenementen. Het is bedoeld als een huiskamer van vrienden voor vrienden. Geen standaard horeca, maar een zogenaamde ‘doe-horeca’; een laagdrempelige food hal, waar je kunt borrelen, dansen op live muziek, karaoke zingen, jeu de boules spelen en (bord) spelletjes doen, waarbij bezoekers langere tijd verblijven.
Mooie Boules is ‘reuring’ voor alle leeftijden, alle doelgroepen, alle dagen én op alle tijdstippen! Zowel families, vriendengroepen, (sport)teams en bedrijven ervaren het ‘samen iets doen’ als unieke beleving. Zowel overdag, tijdens borreltijd, als in de avond en overgaand in de nacht: Mooie Boules knettert en bruist, en niet alleen in het weekend. Dit geeft Mooie Boules haar sfeer en karakter.
Amsterdam en Rotterdam verwelkomen pre corona respectievelijk 11.000 en 14.000 bezoekers per maand. Hiermee vervult Mooie Boules een enorme trekkersrol, ook voor omliggende concepten. Daarnaast zoekt Mooie Boules, in elke stad, de samenwerking op met lokale partners als lokale keuken partners, brouwerijen, koffieconcepten en leveranciers én zijn zij gedreven in lokale initiatieven.


Lijkt het je leuk om mee te groeien met de ontwikkeling van Mooie Boules door het hele land? 
Meld je dan hier aan met je CV en motivatie